Ontdek de Duurzame Schoonheid van Fraké Noir bij Houtzooi

Bij Houtzooi streven we naar de perfecte balans tussen stijl en duurzaamheid, en een van de houtsoorten die onze visie perfect vorm geeft, is Fraké Noir. Dankzij onze samenwerking met Houthandel Van Dam in Bunnink kunnen we deze visie daadwerkelijk waarmaken. Fraké Noir, afkomstig uit FSC-gecertificeerde bossen. Daarom is het soort alleen een lust voor het oog, maar spreekt het ook over diepgaande betrokkenheid bij duurzaam bosbeheer.

FSC-Certificering: Duurzaamheid in Elke Vezel

Fraké hout is niet zomaar hout; het is een symbool van verantwoord bosbeheer. Het wordt geïmporteerd uit bossen die FSC-gecertificeerd zijn, wat staat voor Forest Stewardship Council. Deze certificering garandeert dat het hout op een duurzame en milieuvriendelijke manier wordt gewonnen.

Duurzaam bosbeheer betekent dat er slechts een beperkt aantal bomen per vierkante kilometer wordt gewonnen gedurende een bepaalde periode. Zo krijgt het bos voldoende tijd om te herstellen, waardoor de biodiversiteit behouden blijft en het ecosysteem in stand wordt gehouden. Bij Houtzooi zijn we trots op het feit dat we kunnen bijdragen aan het behoud van onze bossen door Fraké Noir te gebruiken, een houtsoort met een FSC-stempel van goedkeuring.

Zero Waste Filosofie: Elk Stuk Telt

Houthandel Van Dam gebruikt Fraké hout voor het bouwen van gevels en het bekleden van bergingen en tuin- en geluidsschermen. Alleen is hout net als de mens en heeft het zo zijn vervormingen en oneffenheden waardoor het niet altijd  van toepassing is voor het bouwen van gevels. Bij Houtzooi geloven we in een zero-waste filosofie. Daarom gebruiken we het Fraké hout dat niet geschikt is voor gevels vanwege oneffenheden of vervormingen om onze producten te maken. Door deze benadering krijgt elk deel van het hout de kans om van waarde te blijven. Dit niet alleen als een ecologisch verantwoorde keuze, maar ook als onze manier om unieke, karaktervolle stukken te creëren die de geschiedenis van het hout met zich meedragen.

Bij Houtzooi gaan stijl en duurzaamheid hand in hand, en Fraké Noir is dé uiting van deze filosofie. Ontdek de tijdloze schoonheid van onze producten, waar stijl en ecologie samenkomen in perfecte samenwerking.

Terug naar blog